Material och guider

På den här sidan har vi samlat material och guider för ISTDP-terapeuter.

Kvantitativ utvärdering

Introduktion till kvantitativ utvärdering av resultat från terapier. Funderar du kring att börja mäta resultaten av dina behandlingar? Det här är en guide till hur man kan mäta resultaten av sina terapier med hjälp av skattningsskalor. Att ha “objektiv” data på sina resultat har många fördelar, som till exempel att det hjälper en att reflektera över varför vissa klienter inte fått resultat, eller att det ger oss data som vi kan använda för att sälja ISTDP som metod. 

Strukturerad feedback från patienten. Är du redo att ta nästa steg i din utveckling som terapeut? Veckovisa mätningar är ett vetenskapligt beprövat verktyg för att öka sina effekter – oavsett behandlingsmetod. I den här texten ger vi en introduktion till hur man kan komma igång med “Feedbackinformerad terapi”.

ISTDP-team

Manual för att starta ett ISTDP-team. Funderar du på att starta ett ISTDP-team? Läs den här guiden först. Du kan även kontakta oss i styrelsen så hjälper vid dig att komma i kontakt med personer som har erfarenheter av att starta team. 

Evidensrapport om ISTDP

Har du en chef som undrar över evidensläget för ISTDP? Då kan du skriva ut den här rapporten och ge till chefen. Rapport från juni 2020 om evidensläget för ISTDP.

Manual för gruppbehandling

Funderar du på att starta upp en gruppbehandling utifrån ISTDP-principer? Då behöver du inte uppfinna hjulet på nytt: Jon Frederickson har tagit fram en manual för gruppbehandling med ISTDP. Du kan läsa mer om manualen och ladda ner den via den här länken.

Terapi via videolänk

Är du i startgroparna för att sätta igång och bedriva terapi via videolänk? I vår guide hittar du en diskussion om forskningsläget, socialstyrelsens föreskrifter samt intervjuer med några terapeuter som arbetar via videolänk. Du hittar guiden här: Terapi via videolänk.

Handledning utan kollegor

Jon Fredericksons rekommendationer för självhandledning. Är du i behov av handledning utifrån ISTDP men har inga kollegor eller handledare till hands? Jon har skrivit en guide om hur man kan titta på sina egna videoinspelade terapisessioner och få ut så mycket som möjligt av dem.