ISTDP Pre-Core i Norra Stockholms Psykiatris regi, i samarbete med ISTDP-Institutet

 Välkommen till en tre dagars introduktionsutbildning i ISTDP (s.k. Pre-Core). Utbildningen äger rum den 28e-30e november i Norra Stockholms Psykiatris lokaler vid St Eriksplan. 

Kursen omfattar tre heldagar och ger en grundläggande introduktion till ISTDP. Utöver en genomgång av metapsykologin i ISTDP innehåller kursen videobaserad undervisning samt praktiska övningar där du får möjlighet att utveckla specifika färdigheter i att läsa patienters omedvetna signaler och intervenera utifrån ISTDP-principer. Följande moment ingår: 

  • en introduktion till de grundläggande teoretiska principerna inom ISTDP 
  • praktiska färdigheter för att etablera en god arbetsallians och ett emotionellt präglat fokus för behandlingen 
  • praktiska färdigheter för att bedöma och reglera patientens ångestnivå 
  • praktiska färdigheter för att identifiera och hantera försvar och motstånd 

Pre-core ger grundläggande kunskaper och färdigheter som är ett behörighetskrav för att läsa den treåriga Core-utbildningen, om du önskar göra detta senare. 

Utbildningen riktar sig legitimerad vårdpersonal med åtminstone grundläggande psykoterapiutbildning, privatpraktiserande psykoterapeuter och psykologstudenter som påbörjat sitt terapimoment. Alla metodinriktningar är välkomna! 

Kursavgiften är 6 000 kr exklusive moms för alla tre dagarna och deltagarantalet är begränsat. Kursen kommer att äga rum på Norra Stockholms Psykiatris lokaler vid Sankt Eriksplan. 

Kursledare är Ola Berge, leg. psykolog och certifierad ISTDP-terapeut samt lärare och handledare vid ISTDP-institutet. Ola har sedan 2014 arbetat med ISTDP inom Stockholms specialistpsykiatri. För närvarande driver han ISTDP-teamet vid Norra Stockholms Psykiatri och var tidigare en del av ISTDP-teamet vid Psykiatri Nordväst. Han driver tillsammans med forskare från Stockholms Universitet ett projekt där man undersöker preliminära effekter och genomförbarhet av ISTDP-gruppbehandling vid komplex problematik. Ola har genomgått den 3,5-åriga lärar- och handledarutbildningen i ISTDP för Jon Frederickson vid The ISTDP-Institute, och har tidigare hållit i introduktionsutbildningar och en treårig grundutbildning i ISTDP inom ramen för Region Stockholms verksamheter. 

Skicka din anmälan eller frågor till ola.berge@regionstockholm.se