ISTDP Fördjupningsworkshop i Göteborg 3:e och 9:e juni

Här kommer information från Liv Raissi om en ISTDP fördjupningsworkshop som äger rum i juni.

Liv Raissi erbjuder två sammanhängande workshops där vi fördjupar oss detaljerat i den teoretiska och praktiska förståelsen av terapiinterventioner. Det kommer bli undervisning kring interventioner, en hel del anpassade övningar utifrån målmedveten träning, rollspel, diskussion, videoexempel och umgänge över ett glas vin för den som vill!

liv raissi workshop
Liv Raissi föreläser 2019

Man skulle kunna säga att terapi mycket handlar om att terapeuten observerar vad patienten gör, vad terapeuten känner inför vad patienten gör mot sig själv och för sig själv, och vad terapeuten hoppas att patienten ska göra för sig själv och inte göra för sig själv. ISTDP-interventioner baseras till stor del utifrån denna princip. Ju mer man förstår bakgrunden till en intervention, desto mer genuint kan man förmedla den i egna ord och den får ökad effekt hos patienten. Patienten kommer att uppleva att man verkligen pratar till den vilket stärker alliansen och terapiprocessen kan bli smidigare. Den ökande förståelsen för innebörden i interventioner och patientens responser leder också till att man kan använda sig av sina egna fysiska och känslomässiga responser på patienten för att kunna stärka sin bedömning av patienten.

Under dessa två workshopskvällar får du lära dig att lyssna till orden som patienten säger, observera hur patienten säger det och vad du känner inför det som patienten förmedlar verbalt och icke-verbalt. Första tillfället fokuserar främst på undervisning med olika typer av tillhörande övningar och rollspel. Andra tillfället ägnas mer åt videoanalyser av terapiprocesser. Vid andra tillfället kommer det även att bjudas på vin i pausen och du är välkommen att stanna efteråt för lite mingel. Varmt välkommen med din anmälan! 

Datum: 3/6 och 9/6
Tid: kl 17:00-20:30
Pris: 1500 kr ex moms för båda kvällarna (studentpris: 750 kr ex moms) Fika och vin ingår.
Plats: Fjärde Långgatan 5, vån 1 i GCKs lokaler, Göteborg
Målgrupp: Leg psykologer, leg psykoterapeuter, läkare, psykolog- och psykoterapistudenter
Kursledare och arrangör: Liv Raissi, leg psykolog, ISTDP-terapeut/handledare
Anmälan: Maila liv.raissi@affekta.se ditt namn och faktureringsadress. 

Ladda ner flyer här om du vill ha informationen för utskrift