OBS! Byte av föreläsare 23 februari!

Det har blivit ändrade planer vad gäller föreläsningen 23 februari! Alla anmälda har fått separat mail.

Tyvärr kommer Monica inte kunna komma till oss på söndagen! Hon behöver pga hälsoskäl stanna hemma i Italien, och det blir tyvärr ingen föreläsningen med henne denna gång. Det här är naturligtvis vansinnigt tråkigt tycker vi, och vi beklagar verkligen för alla som anmält sig för att se henne.

Men! Nu kommer de goda nyheterna. Vi kände att det skulle vara ännu tråkigare om vi ställer in arrangemanget helt och hållet, särskilt då vissa av er kanske redan bokat resa hit just den dagen. Därför har vi nu med kort varsel hittat en ersättare, som vi är säkra på kommer leverera en spännande föreläsning och göra oss nöjda ändå.

Roger Sandvik Hansen från Norge är hjälten som räddar oss i detta läge. Han har egentligen fullt upp denna dag, faktiskt med Jon Frederickson, men väljer att ställa upp för oss istället. Vi är väldigt glada över detta, då Roger är en duktig ISTDP-terapeut, uppskattad föreläsare och forskare. Han kommer att behålla det tema som Monica som skulle ha, dvs psykodiagnostik utifrån kroppssignaler, och kommer att visa video från patientarbete.
Tiden är fortfarande 16:30-20:30 och platsen är fortfarande Drottningssalen på Hotell Eggers i Göteborg.

Vi beklagar att Monica inte kommer. Samtidigt är vi väldigt glada och förväntansfulla inför Rogers presentation. Hoppas att dessa ändrade planer inte innebär alltför stora problem för er, och att ni kommer på föreläsningen på söndag den 23e. Maila mig vid frågor, liv.raissi@affekta.se. Välkommen!

Nedan ser du flyer med uppdaterad information:

header.jpg

 

inbjuder till ISTDP-workshop 23 februari 2014 i Göteborg med 

Roger Sandvik Hansen

 Fördjupning i psykodiagnostik utifrån kroppssignaler

ISTDP utvecklades av Habib Davanloo MD och är en psykoterapimetod med rötter i psykoanalytisk teori, anknytningsteori, neurovetenskap och har stöd i psykoterapiforskning. Metoden har utvecklats för att hjälpa patienten att på kort tid komma till botten av sina problem och lösa upp det som blockerar utveckling mot hälsa. Terapeuten arbetar aktivt för att underlätta så att patienten kan vända sig mot självdestruktiva försvar och ta ansvar för sin egen utveckling. Sessionerna videofilmas för att effektivisera processen och underlätta terapeutens arbete, handledning och forskning.

Rogers workshop hjälper dig att effektivisera din psykodiagnostik av patienten genom att observera kroppsignaler. En sådan observation kan ge dig en hypotes om patientens problematik som du sedan kan testa genom dina interventioner. Känslomässiga blockeringar kan ta sig uttryck i kroppsliga symtom och vi kan genom att lägga märke till kroppssignaler finna vägar till omedvetna känslor och impulser. Roger kommer att illustrera sitt arbete med videofilmade terapier.

roger sandvik hansenRoger Sandvik Hansen er utdannet psykolog ved Universitetet i Oslo (UiO) og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber til daglig 50% som psykologspesialist på ISTDP posten ved Drammen Distriktspsykiatriske Senter (DDPS) Thorsberg Døgnseksjon og 50% med forskning, veiledning og fagutvikling ved Drammen DPS. Han er en av grunnleggerne av Norsk Institutt for ISTDP (NI-ISTDP). Sandvik Hansen har bred veilednings- og undervisningserfaring, bl.a. fra profesjonsstudiet ved UiO. I tillegg til å veilede og undervise i ISTDP er Sandvik Hansen godkjent lærer og veileder i Affektbevissthetsmodellen. Han har presentert ISTDP en rekke steder nasjonalt, og internasjonalt bl.a. på professor Allan Abbass fordypningskurs i Norge, Sverige og Canada. Han driver i dag en 3,5-årig utdanningsgruppe i ISTDP for leger og psykologer i Vestre Viken Helseforetak.
Plats:  Hotell Eggers, Drottningsalen, Drottningtorget, 411 03 Göteborg
Datum:  23 februari 2014
Tid: Kl 16:30-20:30
Kostnad: 0 kr för medlemmar, 500 kr för icke- medlemmar. Ingen moms tillkommer. I kostnaden ingår fika.
Anmälan:  Anmälan genom separat anmälningsblankettOBS: begränsat antal platser.
Info:   Genom Liv Raissi liv.raissi@affekta.se, +46706388811

Flyer