Föreläsning med Liv Raissi: Högt motstånd, skörhet eller externt fokus?

Hur vet vi om en patient är otydlig med sitt problem på grund av högt motstånd, skörhet eller externt fokus? För såväl nybörjaren som den erfarne är det en utmaning att göra en träffsäker psykodiagnostik av en patient. Din bedömning av patientens responser avgör vilka interventioner du gör med patienten, och du kommer att märka förr eller senare om din bedömning inte varit korrekt, då behandlingen inte går framåt. Under denna kvällsföreläsning kommer Liv att via videoklipp visa patientresponser som tyder på ett externt problemfokus, vilket blir ett hinder för att påbörja terapin överhuvudtaget. Hon kommer även att visa responser som tyder på högt motstånd och på skörhet, och hur de responserna kan blandas ihop. Du kommer även att få tips om hur du kan använda dig av dina egna responser på patienten som en hjälp i din bedömning.

Föreläsaren:
Liv Raissi är leg psykolog, certifierad ISTDP-terapeut och handledare/lärare. Hon är fd ordförande för Svenska föreningen för ISTDP och har aktivt bidragit till spridning av ISTDP, genom arrangemang av konferenser och utbildningar, sedan 2012. Utöver terapier, kurser och utbildningar i eget bolag undervisar Liv på Göteborgs universitet.

Tid: 16:30
Plats: Hörsal M i Musikhuset, Örebro Universitet

Föreläsningen arrangeras av Örebro Psykoanalytiska Seminarium i samarbete med Psykoterapicentrum, Svenska föreningen för ISTDP och Studieförbundet Bilda. Alla ÖPS arrangemang är gratis och öppna för allmänheten.