Schema för internationell konferens i Boston klart

I slutet av september håller den internationella organisationen för upplevelsebaserad psykodynamisk terapi, IEDTA, internationell konferens i Boston. Många från den svenska föreningen för ISTDP var på plats för tre år sedan när konferensen ägde rum i Amsterdam.

Keynotetalare i år är Edward Tronick, en anknytningsforskare som är verksam i Boston och som bland annat är känd för att ha hittat på “still face”-experimentet:

Tonvikten under konferensen ligger på kliniska presentationer, och i år kommer panelerna att avhandla diverse ämnen såsom beroendeproblematik, ISTDP i slutenvårdsformat, deliberate practice, medicinskt oförklarade symptom och behandling av barn och unga. Flera av de största namnen inom upplevelsebaserad psykodynamisk terapi kommer att föreläsa: Patricia Coughlin, Tony Rousmaniere, Kristin Osborn, Allan Abbass, Jon Frederickson med flera.

En av föreningens medlemmar, Robert Johansson, kommer att delta i tre paneler som handlar om motöverföring, teknologiska innovationer respektive det senaste nytt inom ISTDP-forskningen. En av våra kollegor från Norge, Filip Myhre från Norska ISTDP-institutet, kommer också att vara där med en presentation om ISTDP i slutenvården.

Förutom ISTDP så kommer även andra terapiformer att vara representerade på konferensen. Från Sverige så kommer APT-terapeuten Elisabet Rosén för att demonstrera upplevelsebaserade övningar, och Jenny Svebeck, en av de drivande bakom APT Sverige, kommer att vara på plats för att diskutera motöverföring.

Nedan finner du schemat. Biljetter köper du här.